Nem akarok többé tenyésztő lenni

When the shit hits the fan - amikor már nem akarok többé tenyésztő lenniNem szeretném többet idegen emberekre bízni a kiskutyáimat, nem szeretnék aggódni amiatt, hogy vajon tényleg minden úgy igaz, ahogy bemutatták magukat? Nem szeretném folyamatosan ismételgetni mindazt, amit írásban összeállítottam és már jó előre elküldtem a gazdijelölteknek, s amely írásos anyag gyakorlatilag épp csak arra nem képes, hogy nyakörvet adjon a kiskutyára és megsétáltassa. Segítek én bármiben és bármikor, ha szükség van rám, de azt egyre nehezebben tolerálom, ha úgy érzem kihasználnak, ha nem figyelnek oda arra, amit mondok, ha rájövök, hogy nem őszinték velem. Nem akarok csalódni, nem akarok a már egyszer gazdára lelt kis és nagy kutyáknak új, másik gazdit keresni, nem akarok mások felelőtlensége miatt kellemetlen helyzetbe kerülni.

Olvasd tovább itt

Amikor nem akarok már tenyésztő lenni -  Második részMajd 30 éven keresztül rendszeresen jártunk kutya kiállításokra, és ha hiszitek ha nem, én 30 év után is ugyanolyan izgalommal léptem be a ringbe minden egyes alkalommal. Sőt már a kiállításra érkezéskor beindult várakozással teli izgalom, ezt a lányaim, tenyésztőtársaim tudják a legjobban ;) Szerettem, élveztem minden pillanatát! Abban is biztos voltam, hogy én bizony 60-70 évesen is fel fogom vezetni a kutyáimat, majd letámasztom a botomat a ring bejáratánál, és a tőlem telhető legjobb módon bemutatom a kutyámat a bírónak és a közönségnek. Aztán ha végeztem, majd a lányaim visszatámogatnak a kemping székemhez :D

Olvasd tovább itt


Nem akarok többé tenyésztő lenni - Utolsó részKihalt az alázatosság, ami anno megkülönböztette a sikeres tenyésztőket a hobbi kutyásoktól, mindenki gyorsan sikeres akar lenni. Az, hogy sem a tudás, sem a megfelelő tapasztalat nincs a birtokunkban … nem számít.  

Ma már nincs szükség mentorokra, hiszen ott a Facebook ahol szinte mindenki szakértő. Repkednek a bejegyzések, a lájkok minden képre, jóra és rosszra is, abban a reményben, hogy cserébe majd az illető lájkolja a mi feltöltött képeinket is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tíz éve ugyanúgy hiányzol, Phoebe ...

3600 nap, 120 hónap, tíz év ... ennyi idő telt el azóta, hogy elmentél, és még mindig könny szökik a szemembe ha rád gondolok, Phoebe. Sok...